Setting Static IP Address to Trunk of VLAN? not sure how or what HELP PLEASE

  • 1
  • Question
  • Updated 2 years ago
newb to aerohive but starting to get the hang of it.. im trying to transfer 2 fiber lines from an old HP switch that connect us to a WAN .. basically all these fiber lines do is connect our school phones to the WAN network to connect to another building where the server is. regardless im trying to figure out how to make this work...

i have limited connection to the old switch .. some details from the old fiber ports on the old switch
the 2 ports are on


VLAN 200
VLAN Prop.
ID: 200
VLAN NAME: WAN
Status: Port Based
Primary VLAN: No
Management VLAN: No
IP Config: manual (10.x.x.109)  


Ports:
Tagged static: None
tagged GVRP: None
Untagged: "Trk1" 
Forbidden: None

(SEE ATTACHMENT FOR MORE.. this is from the old switch..)

thats pretty much it.. im trying to figure out how to setup the Aerohive fiber port to recognize this.. ive tried setting the 2 new ports to VLAN 200 with management vlan 1 but phones cannot connect.. my guess is that the ip needs to be set somewhere.. thoughts?

any help would be great thanks!!!!!
Photo of jshea

jshea

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of BJ

BJ, Champ

  • 374 Posts
  • 45 Reply Likes
What is the native vlan? Typically it would be vlan 1, but could certainly vary.

Best,
BJ 
Photo of jshea

jshea

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
i tried setting the aerohive ports where i want to move the fiber ports over to 

VLAN 100,200 native 100 ... DIDNT WORK
VLAN 100,200 native 200 ... DIDNT WORK

i wonder if the HP Switch has some route rules....
Photo of jshea

jshea

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
VLAN 100,200 native 100 ... DIDNT WORK
VLAN 100,200 native 200 ... DIDNT WORK
VLAN 1, 100,200 native 1 ... DIDNT WORK
VLAN 1,100,200 native 100 ... DIDNT WORK
VLAN 1, 100, 200 native 200 ... DIDNT WORK
Photo of jshea

jshea

  • 10 Posts
  • 0 Reply Likes
i believe it is a route rule that needs to be set somewhere... :/