Node mac in captive web portal

  • 1
  • Question
  • Updated 1 year ago
I have a captive web portal configurated and it's working correctly. The problem is that the response from the access points inlcude de node mac address, but it's different in the last two digits. Is it possible to get the correct mac?
Photo of Jorge Martínez Monjardín

Jorge Martínez Monjardín

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Mike Kouri

Mike Kouri, Official Rep

  • 1030 Posts
  • 271 Reply Likes
Are you saying that the access point incorrectly reports your client's MAC address, or that the access point MAC does not match what you expected? What version of HiveOS, and which model(s) of AP?
Photo of Jorge Martínez Monjardín

Jorge Martínez Monjardín

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi and  thanks for your reply. It's the second option. The access point MAC does not match what I expected. In this case, is equal except the las two digits. It happens with several models:
  • AP330 - HiveOS 6.5r5 Honolulu build-136354
  • AP121 - HiveOS 6.5r5 Honolulu build-136354
  • AP230 - HiveOS 6.5r5 Honolulu build-136354
Photo of Mike Kouri

Mike Kouri, Official Rep

  • 1030 Posts
  • 271 Reply Likes
Jorge,
Each HiveOS access point has multiple MAC addresses, one for each logical interface. In other words, every time you create a new SSID you are also using a new MAC address on that AP.

If you are using HiveManager classic, you can navigate to the Monitor page, select an AP, then choose Utilities, Status, Interfaces to see the MAC addresses allocated by that device and their logical interfaces:
Photo of Jorge Martínez Monjardín

Jorge Martínez Monjardín

  • 3 Posts
  • 0 Reply Likes
Thank you very much!! This helps me to solve the problem. Thanks again