High Network Load

  • 1
  • Question
  • Updated 5 years ago
  • Answered
Upon power on the device starts a large amount (about 150Mbps recieve 75Mbps send) of traffic even whilst I am still doing the initial configuration. I tried configuring the device wondering if that would reduce the traffic levels but they appear to continue.

It disrupts Exchange and other services!

Is this normal?
Photo of Alex Davison

Alex Davison

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes

Posted 5 years ago

  • 1
Photo of Mike Kouri

Mike Kouri, Official Rep

  • 1030 Posts
  • 271 Reply Likes
Alex,
That is not normal. I plugged a brand-new AP330 into the network and did nothing to it other than launch a local console, and after 10 minutes I'm only seeing low hundreds of Kbytes sent or received (in other words, normal background network traffic).

You didn't say what type of device or anything else about the environment so I'm not able to help troubleshoot any further. I recommend you contact your reseller or Aerohive technical support.
Photo of Alex Davison

Alex Davison

  • 2 Posts
  • 0 Reply Likes
Hi Mike,
Sorry, I'd posted in the Free Bonjour Gateway section so I thought it was a given.

This is the virtual Bonjour Gateway appliance running on an VMWare ESX 4.1 cluster
Photo of Mike Kouri

Mike Kouri, Official Rep

  • 1030 Posts
  • 271 Reply Likes
Alex,
My bad. The way that I search for unanswered questions loses the context.

I'm not qualified to comment on Free Bonjour Gateway, but I will make sure the people who are will see this thread.