ERROR: The web-directory HooverGuestWifi do not exist!

  • 2
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
That's a paste straight out of CLI.

I'm trying to set up a guest ssid (HooverGuest) with a cwp (HooverGuestWifi) using user policy acceptance. I've got the ssid and vlan setup, I use the default guest-internet-only firewall on access-from. I can connect without the cwp and get internet access. (*bonus question, without cwp enabled, should I be able to ping addresses like

When I enable cwp I get one of two problems. Initially I get the default background and a big red x saying login failed! The error reported by hmol is

security-object HooverGuest web-directory HooverGuestWifi failed, error unknown.

When I ssh to the ap and manually enter the command I get

ERROR: The web-directory HooverGuestWifi do not exist!

If I do a show web-directory, I get shared and nothing else. For grins, I manually added a web-directory of HooverGuestWifi. When I then repeat

security-object HooverGuest web-directory HooverGuestWifi

it returns

WARNNING: Can't find index file eula.html in the web-directory!

At this point if I again upload the config to the ap it succeeds. However, when I try to go to a site and get redirected, it now gives me 500 internal server error.

I have tried deleting all cwp info from the ap, when I go through all the same steps I get the same results. I'm on 6.1r1 on both the ap and hmol.

Any suggestions/advice?

Photo of Brantley Padgett

Brantley Padgett

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
  • frustrated

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of Amar


  • 7 Posts
  • 0 Reply Likes

I have the same problem.

Did you found any solution?
Photo of City Hill

City Hill

  • 1 Post
  • 0 Reply Likes
Same issue here, any solution?
Photo of Mike Kouri

Mike Kouri, Official Rep

  • 1027 Posts
  • 269 Reply Likes
When you did the configuration push, did you check the box that says "Upload and activate captive web portal pages and server key"? It sounds like that wasn't done, or that operation failed.