Connectivity to new server

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
Upgrading from 6.1r6a to 6.2r1 the connectivity test shows 2 devices that cannot connect to new server. One is OK. All 3 have same config and group in FW. Any reason 2 will not connect ?
Photo of Leif B Rodland

Leif B Rodland

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Travis Kaufman

Travis Kaufman, Champ

  • 113 Posts
  • 30 Reply Likes
Hello Leif :  Is this on-premise or HMOL?  
Do the AP's have an IP Address?
If so, can you SSH to them?
# show capwap client
# show dns
- Paste the output here.   
Photo of GeoffEvans

GeoffEvans

  • 11 Posts
  • 1 Reply Like
Very helpful commands
Photo of Leif B Rodland

Leif B Rodland

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like

it is HMOL.  All AP has IP address and  I ahve been using them for  along time and doen several updates before. The show capwap client and show dns give the same result on all 3 AP's. Also the one working.

This is one not ready to conenct to new server:


This one is OK:

Photo of Travis Kaufman

Travis Kaufman, Champ

  • 113 Posts
  • 30 Reply Likes
These have two seperate IP Subnets - the one that is not working is Port UDP 12222 open to the outside?

Try # capwap ping then the URL listed in the Capwap Default Server
(Edited)
Photo of Leif B Rodland

Leif B Rodland

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like

All 3 AP are on different subnets (sites) in our IP-VPN network.

Running ping from ready is Ok for both old and new server, se below

Photo of Travis Kaufman

Travis Kaufman, Champ

  • 113 Posts
  • 30 Reply Likes
hmmmm - I'm assuming you can resolve a public URL with the Pre-Defined DNS settings.
Can you try # no capwap client enable
#capwap client enable
Wait 15 seconds
#show capwap client

If not there may be an issue with the AP Serial in Redirector - and that would need to be a support case from Aerohive
Photo of Leif B Rodland

Leif B Rodland

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Hi

I used the commands, but it did not change anything . Runnign the connectivity test also shows the same result. I will open a support case to Aerohive now.

Thank you
Photo of Travis Kaufman

Travis Kaufman, Champ

  • 113 Posts
  • 30 Reply Likes
Hi Leif - wanted to know what the outcome of this was.  Hope all is well. 

Thanks 
Photo of Leif B Rodland

Leif B Rodland

  • 5 Posts
  • 1 Reply Like
Sorry for the late update. During the weekend I rebooted the AP's and tried the upgrade again. Then it worked without problems. So all my AP are now updated to the latest version. Thank you.
Photo of Travis Kaufman

Travis Kaufman, Champ

  • 113 Posts
  • 30 Reply Likes
Very good - Have a good one!  Glad everything is working